هدف: هدف این نوشتار بررسی فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از منظر آیۀ الله شهید سید محمد باقر صدر و تبیین روش، مبانی و اهداف تعلیم و تربیت اسلامی بوده است. روش: روش تحقیق از نوع توصیفی و تحلیلی است. یافتهها:به اعتقاد شهید صدر، اسلام دارای نظام تربیتی مستقلی است که در راستای سعادت بشر از طریق هدایت و پرورش استعداد افراد و به کارگیری آنها در جهت خدمت به انسان است. ایشان با روش مبتنی بر اجتهاد در استنباط نظام تربیتی اسلام، مبانی هستی شناسی تربیت را «نگرش و جهان بینى توحیدى» و «ربانى بودن نظام هستى» معرفی می کند که براساس آن جهان، هدف دار و با معنا است و بر اساس قوانین و سنت های الهی است. براساس نظریه «خلافت الانسان» انسان بر سرنوشت خود براساس عقل و اختیار حاکمیت دارد و با فکر و اراده محتوای باطنی خود را می سازد. آنچه محتوای باطنی انسان مسلمان را شکل میدهد «توحید»، همان ایدهآل الهى نامحدود و مطلق است که تربیت و پیشرفت مسئولیت آفرین را برای انسان به همراه دارد. نتیجهگیری:از این تحقیق روشن می شود که، شهید صدر به لایه های عمیق و گستردهای از تربیت اسلامی توجه کرده است و با توجه به منابع دینی راه و روش کشف و استنتاج نظام تربیت اسلامی را بیان کرده است.
سرلک, علی, موسوی, سید مهدی. (1393). فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از منظر شهید سید محمد باقر صدر. مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی, 18(59), 195-208.
MLA
علی سرلک; سید مهدی موسوی. "فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از منظر شهید سید محمد باقر صدر". مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی, 18, 59, 1393, 195-208.
HARVARD
سرلک, علی, موسوی, سید مهدی. (1393). 'فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از منظر شهید سید محمد باقر صدر', مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی, 18(59), pp. 195-208.
VANCOUVER
سرلک, علی, موسوی, سید مهدی. فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی از منظر شهید سید محمد باقر صدر. مطالعات معرفتی در دانشگاه اسلامی, 1393; 18(59): 195-208.